Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

15 NOIEMBRIE – 8 DECEMBRIE – Restricții pe DN 18, în Pasul Gutâi. Rute alternative recomandate

Publicat cu

pe

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj informează că, în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2023, în intervalul orar 09:00-16:00, se vor efectua lucrări de punere în siguranță a traficului rutier pe DN18, Pasul Gutâi, județul Maramureș.

– Se vor îndepărta arborii care prezintă pericol de cădere pe partea carosabilă în condiții meteorologice nefavorabile pe DN18, Pasul Gutâi (urcarea din orașul Baia Sprie în pasul montan).
– Au fost obținute autorizațiile necesare pentru efectuarea lucrărilor de exploatare și îndepărtare de către operatorul economic, fără a pune în pericol participanții la trafic.
– Circulația rutieră va fi dirijată cu piloți de circulație (angajați ai Secției de Drumuri Naționale Baia Mare și ai operatorului economic, cu sprijinul reprezentanților I.P.J. Maramureș – Serviciul Rutier).
– În zonă vor fi instalate panouri de avertizare pe perioada executării lucrărilor.

Având în vedere posibilitatea restricționării traficului rutier în pasul montan pe perioade scurte de timp, se recomandă conducătorilor auto următoarele rute alternative pentru a se deplasa în Maramureșul istoric:
– E58, Baia Mare – Seini – Livada – DN19, Negrești Oaș – Huta Certeze – Remeți – Săpânța – Sighetu Marmației – DN18, Vișeu de Sus – Borșa pentru autovehicule/camioane de mare tonaj și transport internațional de marfă;
– DN18 Baia Mare – Baia Sprie – DJ 184 Cavnic – DJ109F Ocna Șugatag – Ferești pentru autoturisme și autovehicule cu tonaj până la 7,5 tone.

foto arhivă

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate