Connect with us

ACTUALITATE

16-20 NOIEMBRIE – Programul Teatrului Municipal Baia Mare

Publicat cu

pe

Marți și miercuri, 16 și 17 noiembrie, de la ora 17.00, publicul este invitat la spectacolul DEKAROOM, regia artistică Andrei Dinu și Raul Hotcaș, care propune un traseu itinerant în 10 spații diferite din teatru, o altfel de zi a ușilor deschise, în care publicul va descoperi locuri misterioase și încărcate de o nebănuită teatralitate, precum și actori în ipostaze inedite.

DEKAROOM a fost selectat în cadrul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru, fiind una dintre cele mai spectaculoase montări ale teatrului băimărean, din anul 2021.
Accesul este limitat la un număr de 20 spectatori / reprezentație, datorită pandemiei și a specificului spectacolului. Pentru buna desfășurare, publicul este rugat să ajungă cu minim 20 de minute înainte de ora programării, pentru a fi instruiți privind traseul ce urmează a fi parcurs.

Din distribuție fac parte Ioan Costin, Rodica Pașca, Carmen Bulancea, Inna Andriuca, Aurora Prodan, Iulian Bulancea, Denisa Blag, Petru Damșa, Alex Macavei, Matei Miclea, Izabela Tsujimoto.

Durata: 120 minute / Prețbilet: 20 lei / redus 10 lei

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 11.00, cei mici sunt așteptați la spectacolul”Cei trei purceluși”, regia și scenografia Alexandru Bilinski.

Trei purceluşi simpatici încearcă să îşi facă câte o casă, fiecare după pretenţii, ştiinţă şi seriozitate. Mereu veseli și cu chef de joacă, cei trei frați purceluși intră în multe încurcături.
Dau viață personajelor actorii: Vlad Crișan, Ruxandra Lăzărescu, Liliana Voș, Irina Oțoiu și Camelia Blidar Strat.
Spectacolul se joacă la sala Teatrului de Păpuși. Durata: 40 de minute / Preț bilet: 7 lei.

Sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 19.00, este programat spectacolul de dans contemporan și artă digitală, ”Burqașibasma” după o idee a lui Radu Dinulescu, regia artistică Raul Hotcaș și Wajdi Gagui (Tunis).
”Burqa și basma” va participa în data de 27 noiembrie, la Festivalul Internațional de Artă Video de la Casablanca (Maroc), fiind spectacolul de gală al festivalului.
Spectacolul atinge un punct extrem de sensibil – violența contra femeii – temă care, atât în zona Africii de Nord, cât și la noi, are conotații diferite, în funcție de cutume, tradiții și apartenențe religioase. Dar, indiferent de zona geografică, de calitatea culturală a spațiului exemplificat, de apartenența socială a subiecților, manifestările violenței au același impact uman, același profund efect degradant al grupului social în care se manifestă.
Din distribuție fac parte Carmen Bulancea, Denisa Blag, Camelia Blidar Strat, Raul Hotcaș, Iulian Bulancea.
Spectacolul se joacă la sala mare, cu publicul în sală. Durata: 60 minute/ Preț bilet: 20 lei / redus 10 lei.

Publicul este rugat să poarte mască, să respecte măsurile de siguranță și distanțare socială, să folosească soluțiile de dezinfectare pe care teatrul le pune la dispoziție. Dacă prezintă simptome de răceală, strănut, tuse, este rugat să anuleze rezervarea!

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate