SANATATE

2024 – Câți maramureșeni au refuzat primirea cardului de sănătate

Publicat cu

pe

Pentru a avea acces la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, asigurații care și-au pierdut/furat/deteriorat cardul național de asigurări de sănătate/modificare date personale/defecțiuni date tehnice au depus, în primele șase luni ale acestui an, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș un număr de 2448 de cereri de eliberare a cardului duplicat.

Conducerea instituției amintite precizează în în perioada similară au fost depuse 103 cereri de eliberare a adeverinței de asigurat cu valabilitate de 3 luni pentru acele persoane care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conștiință, primirea cardului național de asigurări de sociale de sănătate.

„Tot în perioada amintită au fost eliberate 6539 de adeverințe de înlocuire a cardului național de asigurări de sănătate până la eliberarea cardului duplicat, eliberate conform prevederilor legale și un număr de 103 adeverințe de asigurat pentru persoanele care refuză primirea acestor carduri de sănătate. În primele șase luni din 2024 CAS Maramureș a predat asiguraților un număr de 908 carduri inițiale/duplicat. La sediul instituției noastre la finele lunii iunie se aflau un număr de 4380 de carduri naționale de sănătate”, precizează CAS Maramureș.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version