Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

2025 – Producătorii europeni de automobile vor lansa zeci de modele electrice la prețuri accesibile

Publicat cu

pe

Potrivit unei analize FT, bazate pe date Barclays, producătorii auto europeni vor încerca să lanseze mai multe modele electrice în 2024, pentru a recupera terenul pierdut în fața concurenței chineze, care i-a depășit în acest an.

Începând din această toamnă și până în 2025, vor fi lansate peste 50 de modele noi, însă adevărata provocare o reprezintă modelele accesibile, capabile să concureze cu cele chinezești, cum ar fi BYD și Xpeng, care oferă vehicule în UE la aproximativ 20.000 de euro. Chinezii vor avea peste 60 de modele, dar cu mai puțin de 20 de lansări programate pentru 2024.

FT subliniază că Volkswagen, Stellantis, BMW și Mercedes-Benz și-au redus estimările de profit pentru acest an, în timp ce Renault a evitat astfel de avertismente. Producătorii europeni se confruntă și cu stocuri în creștere în SUA, sugerând o scădere a vânzărilor.

Din 2025, presiunea va crește odată cu noile reglementări UE privind emisiile, care vor impune reducerea acestora pe vehicul. Reducerea subvențiilor pentru vehiculele electrice a crescut deja media emisiilor pentru mașinile cu motoare termice.

Analistul Barclays, Henning Cosman, avertizează că scăderea prețurilor la vehiculele electrice ar putea duce la o „iarnă EV”, deoarece consumatorii ar putea amâna achiziția, așteptând modele mai ieftine și mai avansate.

Conform Barclays, marja de profit pentru vehiculele electrice este deja cu 15% mai mică decât pentru cele cu motoare tradiționale.

Actualitate

YHP Logo