Connect with us

ACTUALITATE

23-25 IUNIE – Primele informații legate de Raliul Maramureșului 2023

Publicat cu

pe

Raliul Maramureșului 2023, a 3-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, se va desfășura în județul Maramureș și municipiul Baia Mare, în perioada 23-25 iunie 2023. Organizat de Asociația Club Sportiv Maya Sport, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv XPO Motorsport și firma organizatoare XPO Adventure SRL, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, Raliul Maramureșului va fi o atracție sportivă, dar și turistică.

Istoria competițiilor cu motor este una de notorietate în zona județului Maramureș, primul raliu organizat aici fiind în anul 1971. În anul 2021 raliul s-a întors în județ sub denumirea Raliul Maramureșului. Anul acesta, lungimea totală a raliului, pe cele 10 probe speciale, este de aproximativ 130 km.

„În prima zi de concurs, 23 iunie, vor avea loc recunoașteri de traseu, dar și verificarea tehnică inițială, apoi se va organiza Startul Festiv în parcarea centrului comercial Baia Mare Value Centre, Bulevardul Regele Mihai I nr. 53 din Baia Mare. Tot în prima zi de concurs ne dorim să organizam minicompetiții sportive pentru micii „piloți”. Vor fi propuse trasee pentru mașinuțe cu pedale, care vor include obstacole ce îi vor familiariza pe participanți cu spiritul de competiție, dar și de fair-play! Promovarea sporturilor cu motor în rândul celor mici și învățarea unor informații de bază despre raliu, dar și despre legătura istorică cu municipiul Baia Mare, vor fi realizate prin facilitarea întâlnirii cu personalități din lumea sportului cu motor.

În cea de-a doua zi, se va da startul mașinilor de concurs, în 7 probe speciale care însumează aproximativ 80 km prin zonele pitorești ale satelor Maramureșene. Ziua se va încheia cu proba Superspecială, un traseu urban organizat în inima Municipiului Baia Mare, un spectacol de viteză și îndemânare pentru publicul băimărean, pe traseul str. Gheorghe Șincai – str. Culturii – B-dul Independenței.

În cea de-a treia zi, duminică, piloții vor lua startul în 3 probe, care vor însuma aproximativ 40 km. Proba Power Stage, o probă nouă spectaculoasă între comunele BoiuMare și Vima Mică. Ziua se va încheia cu Festivitatea de Premiere care va fi organizată în parcarea centrului comercial Baia Mare Value Centre, Bulevardul Regele Mihai I nr. 53 din Baia Mare”, informează organizatorii Raliului Maramureșului.

foto Facebook Raliul Maramureșului

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate