Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

24 DE APARTAMENTE – La Tămaia se va construi un bloc de locuinţe

Publicat cu

pe

Aflat la Bucureşti, pentru avizarea mai multor proiecte de investiții, primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, a participat la întrunirea Consiliului tehnico economic, din cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației unde a prezentat proiectul „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Tămaia”.

„În urma analizelor, Consiliul tehnico economic a avizat necesitatea și oportunitatea investiției de la Tămaia certificând compatibilitatea documentației cu avizele și acordurile prealabile, potrivit prevederilor legale”, precizează reprezentanții Primăriei Fărcașa.

Noul bloc, finanțat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației și Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va fi construit în satul Tămaia, str. Culturii nr 25 (pe locul unde a funcționat în trecut Stațiunea de Mașini Agricole) și va avea în total 24 de apartamente, 22 apartamente cu 3 camere și 2 apartamente cu 2 camere.
Valoarea totală a investiţiei este de 12.681.395,75 lei (inclusiv TVA).

„Având în vedere faptul că în comuna Fărcașa avem mai multe investiții care depășesc 2000 de locuri de muncă și mai ales faptul că pe teritoriul comunei Fărcașa, Consiliul județean Maramureș urmează să construiască un parc industrial, proiect în care comuna noastră este partener, se naște și necesitatea asigurării unor locuințe pentru cei care vor munci la aceste viitoare obiective. Prin această investiție ne dorim facilitarea accesului populației la infrastructura de locuit, asigurând astfel posibilitatea pentru ca toate persoanele care au activitate în comuna Fărcașa să beneficieze de un spațiu de locuit. Prin construirea noului bloc numărul apartamentelor în comună va ajunge la 96”, a declarat Ioan Stegeran, primarul comunei Fărcașa.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate