IMPORTANT

300 de euro pentru a lua orașul. Ce s-a întâmplat până la urmă

Publicat cu

pe

Știm cu toții că unele permise de conducere nu au fost obținute conform legii. Adivă s-au dat bani polițistului care făcea examinarea la traseu și gata, te-ai ales cu permis de conducere. Doar că mai nou procurorii anticorupție sunt cu ochii pe cei de la școlile de șoferi, pe polițiștii examinatori, dar și pe candidați.

Cel mai recent e3xemplu este cel de luni, 21 octombrie 2024, când, în jurul orei 09:45, ofițerii de poliție judiciară ai DGA – SJA Suceava au fost sesizați de conducerea SPCRPCIV Suceava cu privire la faptul că un candidat la proba practică de obținere a permisului de conducere auto i-a oferit unui polițist examinator o sumă de bani.

„Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce polițistul examinator a urcat în autoturism pentru a examina au candidat de sex masculin, a observat că, din dosar a căzut un plic cu bani ce conținea mai multe bancnote de 50 de euro.

Candidatul a menționat faptul că este vorba de 300 de euro, pe care dorea să-i remită către examinator. Polițistul a refuzat și a sesizat situația”, arată DGA.

Reamintim maramureșenilor că darea de mită, atât în forma promisiunii, cât și a oferirii unor sume de bani ori a altor foloase, la adresa unui funcționar public, în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini ori a întârzia îndeplinirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu sau în scopul de a face un act contrar acestor îndatoriri, este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version