Connect with us

ADMINISTRATIE

A DOUA ZI DUPĂ „RĂZBOI” – Reprezentanții CJ Maramureș spun că se circulă normal în județ, în condiții de iarnă

Publicat cu

pe

Ninsoarea căzută ieri, 17 ianuarie, din abundență a luat prin surprindere drumarii, șoferii fiind extrem de nemulțumiți că aceștia nu și-au făcut treaba așa cum trebuie. Atât în Baia Mare, cât și pe drumurile județene, ba chiar și pe cele naționale, s-a circulat foarte anevoios.

Azi nu a mai nins, vremea s-a mai înmuiat puțin și situația drumurilor a revenit la normal, circulându-se în condiții de iarnă, așa cum prezintă situația și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

„Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed, cu excepția zonelor de munte unde sunt tronsoane de drum acoperite cu un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm: DJ 171 Suciu de Sus – limita jud. Bistrița -Năsăud, DJ 109F Cavnic – Budești partea nordică, DJ 109 U – Băiuț.
Pe sectoarele de drumuri județene, societatea Drumuri și Posuri SA a intervenit cu 37 de utilaje și s-au răspândit 1199 tone de material antiderapant. În zonele joase se semnalează izolat ceață, vizibilitatea fiind redusă în trafic sub 200 de metri.
Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde între km 140 și km 156, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 1 cm, iar de la km 156 până la km 181 stratul, de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm. Ninge la Vișeu de Sus, pe DN18 și DN17C. În Pasul Prislop ninge viscolit, între km 162 și km 175, vizibilitatea în trafic fiind redusă sub 50 de metri. Vântul are la rafală viteze de până la 30 km/h la Vișeu de Sus, respectiv 60 km/h în Pasul Prislop.
S.D.N. Baia Mare a acționat pe sectoarele de drumuri naționale cu 23 de utilaje și s-au împrăștiat 386 tone de material antiderapant”, informează reprezentanții CJ Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate