Connect with us

ADMINISTRATIE

A INTRAT ÎN VIGOARE – Obligația firmelor de a majora salariile angajaților încadrați cu salariul minim de peste 2 ani

Publicat cu

pe

Inspecția Muncii (ITM) a explicat într-un anunț postat recent pe site-ul său oficial cum trebuie să procedeze firmele și alți angajatori din România pentru a-și îndeplini obligația, intrată în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024, de a majora remunerațiile angajaților încadrați cu salariul minim de peste 2 ani, 406.293 de salariați fiind în această situație, la nivel național.

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, angajatorii au obligația de a majora salariile angajaților plătiți cu salariul minim mai mult de 24 de luni, atât pentru contractele cu norma întreagă, cât și pentru cele cu timp parțial.

Perioada de 24 de luni se calculează începând cu 1 ianuarie 2022. Astfel, tuturor salariaților angajați cu salariul minim pe economie, anterior anului 2022, trebuie să li se mărească salariul de bază începând cu 01.01.2024. Pentru salariații angajați după data de 1 ianuarie 2022 inclusiv, se vor calcula individual 24 de luni de la data angajării, urmând ca aceea să fie data de la care trebuie majorat salariul.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate