IDEI DECO

Acasă este locul nostru fericit

Publicat cu

pe

Într-o lume mare și mereu pe fugă, este important să ai o locuință care să fie confortabilă și intimă pentru toată lumea – mai ales atunci când locuiești cu cei mici. Poate locuința ta este mică? Sau poate familia este mare? Nu contează. Cu un pic de gândire inteligentă (și spirit de echipă!), există întotdeauna modalități de a face loc pentru timpul petrecut împreună, intimitate – și distracție. Iată cum.

Haide să ne distrăm

Nu doar cel mai bun mod de a face ca timpul să zboare într-o după-amiază petrecută acasă, joaca este extrem de importantă pentru aproape fiecare aspect al dezvoltării unui copil. Dacă nu vreo ca locuința ta să arate ca un carnaval permanent, aceste soluții instantanee sunt aici pentru a te ajuta.

Mută comodele pe rotile într-o parte, trage masa și copiii au un colț dedicat pentru creativitate. La fel de ușor este și să readuci lucrurile la normal când au terminat.

Toate mâinile de pe punte

Desigur, gătitul cinei (și curățenia de după) durează puțin mai mult cu copiii, dar veți crea noi legături, abilitățile motrice li se vor îmbunătăți și vor învăța și lecții de viață, toate în același timp. Dacă micuții tăi au papile gustative mofturoase, lăsându-i să ajute la alegerea meniului ar putea chiar să-îi determine să îl și mănânce. Ei bine, merită o încercare, nu-i așa?

Spațiul tău, spațiul meu, spațiul nostru

Cu toți sub același acoperiș, un echilibru în timpul petrecut împreună și timpul și spațiul personal poate face minuni. Și pe măsură ce locuințele devin din ce în ce mai mici, cum puteți face loc pentru ambele? Aruncă o privire la acest dormitor comun de mai jos, unde utilizarea unui pat supraetajat creează o zonă „doar pentru copii”, plus un mini-salon, atât pentru mamă cât și pentru fiu dedesubt.

Vezi lumea prin ochii lor?

Îți amintești cum era când erai copil? Îți amintești cu te simțeai? Îți amintești cât de mare părea totul (și toți!)? Reconectează-te cu copilul din tine și încearcă să vezi lucrurile din perspectiva lor și vei putea astfel să îi faci să se simtă mai în largul lor. Și ține-i în brațe, evident. Multe, multe îmbrățișări!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa ikea com

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version