ADMINISTRATIE

ACCES LA SERVICII – Protecția copiilor refugiați, cu dizabilități, în atenția autorităților maramureșene

Publicat cu

pe

Un număr important de copii și persoane cu dizabilități trec granița din Ucraina în România, prin Punctul de Trecere Frontieră Sighetu Marmației, și se impune este asigurarea măsurilor de protecție a acestora.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, (DGASPC) împreună cu autoritățile și instituțiile responsabile au demarat demersurile pentru ca aceste măsuri să fie aplicate în regim de urgență. Astfel, copiii, mamele cu copii, dar și persoanele cu dizabilități beneficiază de acces la servicii profesioniste și de calitate.

„Personalul calificat al DGASPC asigură permanența în centrul de tip Blue Dot, de la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, spațiu realizat cu sprijinul UNICEF, al autorităților județene și al ONG-urilor.
Există personal propriu vorbitor de limba ucraineană, fapt care facilitează mult accesul la informație și micșorează considerabil timpii de așteptare.
Există o legătură permanentă și funcțională între reprezentanții DGASPC și cei ai Poliției de Frontieră și ai Inspectoratului General pentru Imigrări, prezenți în punctul de frontieră, în vederea preluării și protecției copiilor ucraineni care ajung neînsoțiți pe teritoriul României.
Echipa mobilă de la Punctul de Trecere Frontieră preia copiii, mamele cu copii și persoanele cu dizabilități pentru a-i transporta fie în locațiile DGASPC, fie la asistenții maternali profesioniști pentru a beneficia de servicii cazare, masă, dar și de consiliere psihologică, acolo unde situația o impune”, informează reprezentanții CJ Maramureș.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version