Connect with us

NEWS

ACHIZIȚIE – Polonia vrea să cumpere 25 de tancuri americane de deminare

Publicat cu

pe

Polonia intenţionează să cumpere 25 de tancuri de deminare de la Statele Unite, a informat joi Agenţia pentru Armament a ţării, în contextul în care Varşovia încearcă să-şi consolideze forţele armate în urma invaziei Rusiei din Ucraina, potrivit Reuters.

Polonia intenţionează să cheltuiască aproximativ 4% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru apărare în acest an, iar guvernul în exerciţiu al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) a promis să dubleze efectivele armatei.

Agenţia pentru Armament a precizat că intenţionează să cumpere tancurile în cadrul programului de vânzări militare străine (FMS) al Washingtonului, care facilitează achiziţiile de apărare de la producătorii americani.

„Tancuri de deminare pentru armata poloneză!”, a scris agenţia pe platforma de socializare X, fostă Twitter. „Scopul procedurii FMS este de a achiziţiona 25 de vehicule M1150 ABV din SUA”, a adăugat instituţia.

Tancul de deminare M1150 ABV se bazează pe şasiul rezervorului de luptă Abrams.

Separat, Northrop Grumman explorează producerea de muniţie pentru tancuri de 120 de milimetri în Polonia, în timp ce SUA creşte capacitatea de producţie a apărării, a declarat joi şeful companiei pentru Reuters.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate