Connect with us

IMPORTANT

ADERARE – România susţine puternic obiectivul Macedoniei de Nord de aderare la UE

Publicat cu

pe

România susţine puternic obiectivul Macedoniei de Nord de aderare la Uniunea Europeană, a afirmat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii comune cu omologul său de la Skopje, Bujar Osmani.

Şefa diplomaţiei române se află într-un turneu în Balcanii de Vest.

„România susţine puternic obiectivul Macedoniei de Nord de aderare la UE. România şi Republica Macedonia de Nord sunt parteneri solizi în regiune. Avem legături culturale foarte puternice, împărtăşim o istorice comună puternică şi tradiţii remarcabile, toate acestea adăugând valoare şi substanţă profundelor relaţii între popoarele noastre”, a afirmat Odobescu, la Skopje, amintind, în acest context, de comunităţile de aromâni şi meglenoromâni.

Ministrul român al Afacerilor Externe a dat asigurări privind beneficiile aderării la Uniunea Europeană.

„Din experienţa noastră naţională, pot să vă asigur că, în ciuda greutăţilor de pe parcurs, calea europeană merită fiecare efort pentru că, la final, acest proces al integrării europene are forţa de a transforma întreaga societate, iar beneficiile concrete sunt simţite de cetăţeni, în special de tânăra generaţie”, a punctat ea, citată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Afacerilor Externe.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate