ADMINISTRATIE

AEROPORT MARAMUREȘ – Un nou terminal de pasageri la Aeroportul din Maramureş

Publicat cu

pe

Aeroportul Internaţional Maramureş va avea un nou terminal pentru pasageri, după ce Consiliul Judeţean a depus o cerere de finanţare pentru acest obiectiv, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare. Terminalul va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră şi va costa peste 138 milioane de euro cu tot cu TVA.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi seară, că cererea de finanţare a fost depusă la începutul acestei luni.
”Exemplu de bune practici la Consiliul Judeţean Maramureş! Indiferent de culoarea politică, este important să susţinem proiectele care dezvoltă comunităţile locale! Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.
Noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră. De asemenea, vor fi construite şi o serie de alte facilităţi: parcare pentru autoturisme (450 locuri); parcare pentru microbuze (10 locuri); parcare pentru autocare (8 locuri); parcare VIP şi business; zonă pentru staţionarea taxiurilor; zonă pentru pentru staţia de autobuz (2 locuri); zonă cargo; un hotel.
Noul terminal va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi. Termenul de finalizare este de 2 ani. Valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA).

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version