Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

AEROPORTUL MARAMUREȘ – Au început lucrările la noul terminal pentru pasageri

Publicat cu

pe

A fost predat către constructor amplasamentul pentru realizarea obiectivului de investiții ”Extindere și modernizare terminal pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”. Acest moment marchează startul lucrărilor pentru realizarea construcției care va deservi ca terminal de pasageri.

Până la finalul anului 2023, terminalul va fi montat, urmând ca la jumătatea anului 2024 noul terminal de pasageri să fie deja funcțional.

”Voi urmări îndeaproape întregul proces de construcție a acestui obiectiv de investiții vital pentru dezvoltarea Maramureșului. Aeroportul Internațional Maramureș este, practic, o poartă spre dezvoltare, care va contribui la creșterea economică a județului nostru”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Noul terminal va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp.

În 2022 a fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, iar anul acesta, în luna mai, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului terminal.

Compania Concelex a proiectat și va realiza acest obiectiv de investiții important pentru județul Maramureș. Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timișoara și “Delta Dunării” din Tulcea.

„Valoarea totală a proiectului este de peste 134 milioane lei, din care circa 96 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), peste 14 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și circa 2 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș”, transmit reprezenții Consiliului Județean Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate