Connect with us

ADMINISTRATIE

AEROPORTUL MARAMUREȘ – Trei oferte depuse pentru proiectarea și execuția noului terminal

Publicat cu

pe

22 noiembrie a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția proiectului privind “Extinderea și Modernizarea Terminalului de Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș”.
Sunt trei oferte depuse:
1. STRABAG SRL;
2. Asocierea SAAB, ACER PROJE INSAAT și SC BEMEL AG;
3. Asocierea CONCELEX, CONCELEX ENGINEERING și CONCRETE&DESIGN SOLUTION.

În perioada următoare se va evalua fiecare ofertă în parte, iar comisia de evaluare va desemna câștigătorul licitației. Preconizăm că semnarea contractului pentru execuție va avea loc în februarie-martie 2023, iar în primăvara anului viitor vor începe lucrările.

„Vor fi semnate și contractele de finanțare pentru extinderea și modernizarea terminalului de pasageri și cel pentru siguranța aeroportuară de la Aeroportul Internațional Maramureș, în valoare de peste 230 milioane de lei, finanțate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.
Pentru a câștiga timp prețios, am inițiat procedura de licitație înainte de semnarea contractelor de finanțare și astfel vom avea constructorul desemnat pentru a începe lucrările propriu-zise.
Noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați și o capacitate de 450 pasageri pe oră”, informează Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate