Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

AI – Un robot prepară singur mâncarea, în funcție de comenzile primite

Publicat cu

pe

Roboții sunt folosiți pentru o varietate de sarcini în industria alimentară, de la munca pe plantații și recoltare, la sacrificarea animalelor, sortare, ambalare, paletizare, preluarea comenzilor și controlul calității.

Echipate cu inteligență artificială și sisteme de viziune artificială, aceste echipamente pot efectua și operațiuni delicate, care necesită precizie ridicată, precum decorarea prăjiturilor în patiserii.

La târgul Nexus2050 dedicat tehnologiilor avansate, Goodbytz a prezentat un sistem inovator de pregătire a mâncărurilor gata preparate, folosind un sistem automatizat și un braț robotizat.

Acesta integrează mai multe funcții într-o singură unitate de producție, realizând totul, de la asamblarea ingredientelor la gătit, ambalare și chiar curățarea echipamentelor.

„Bucătarii introduc rețetele în sistem, precizând ingredientele, cantitățile și metodele de gătire, iar unitatea automatizată se ocupă de restul”, a explicat directorul companiei.

Sistemul permite diverse configurații, adaptându-se pentru preparate variate, cum ar fi paste, salate, mâncăruri asiatice sau mic dejunuri.

Actualitate

YHP Logo