ACTUALITATE

AJUTOR – Ministerul Agriculturii va acorda ajutoare de stat de peste 33 milioane de euro pentru cultivatorii de tomate

Publicat cu

pe

Ministerul Agriculturii intenționează să ofere subvenții în valoare de 33,69 milioane de euro în acest an pentru a compensa parțial pierderile suferite în cultura de tomate în sere, înființată în decembrie 2023 – trimestrul I al anului 2024, ca urmare a crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

MADS (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale) va oferi un ajutor financiar sub formă de granturi producătorilor agricoli de tomate care operează în sere. Valoarea totală a schemei de ajutor este de 166.206.250 lei, echivalentul a maximum 33.690.000 euro. În situația în care suma totală de plată care urmează să fie acordată depășește resursele financiare totale alocate, prevăzute în legislația specifică, suma alocată fiecărui beneficiar va fi redusă proporțional.

Suma ajutorului de stat se acordă individual și reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1.500 euro pentru fiecare 1000 de metri pătrați de suprafață cultivată. Cererile și documentele justificative trebuie depuse până la data de 12 aprilie 2024 inclusiv, iar plățile reprezentând ajutorul de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024 inclusiv.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version