TEHNOLOGIE

AJUTOR TEHNOLOGIC – Elon Musk anunță că serviciul de internet prin satelit al companiei Starlink este disponibil în Ucraina

Publicat cu

pe

Elon Musk anunță că serviciul de internet prin satelit al companiei Starlink este disponibil în Ucraina, iar SpaceX va reloca mai mulți sateliți care să facă posibil accesul la internet în toate zonele. Rețelele de comunicații fixe ale țării au fost grav afectate de invazia rusă.

Într-o replică dată pe Twitter ministrului digitalizării din Ucraina, Elon Musk a scris că “Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale urmează a fi repoziționate”.

Deși este extrem de costisitoare de implementat, tehnologia prin satelit poate oferi internet pentru persoanele care locuiesc în zone rurale sau greu de accesat, unde cablurile de fibră optică și turnurile de internet nu ajung. Tehnologia poate fi, de asemenea, un sprijin critic atunci când uraganele sau alte dezastre naturale întrerup comunicarea.

Accesul la internet în Ucraina a fost grav afectat de invazia rusă, în special în părțile de sud și de est ale țării, unde s-au dat cele mai puternice lupte.

SpaceX are 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 care se vor deplasa spre orbite operaționale în curând.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version