Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI SUA – Un sondaj indică „semnale alarmante” pentru Biden cu opt luni înainte de prezidenţiale

Publicat cu

pe

Potrivit unui sondaj publicat de New York Times sâmbătă, Joe Biden este în urma rivalului său republican, Donald Trump, pierzând teren în fața acestuia. Sondajul arată „semnale alarmante” pentru președintele american în funcție, mai ales printre anumite segmente de alegători democrați, conform AFP, citat de Agerpres.

Această publicare intervine cu opt luni înainte de alegerile din noiembrie și cu doar patru zile înainte de „Super Tuesday”, un moment crucial în care 15 state organizează simultan primarele pentru democrați și republicani. Atât Joe Biden, cât și Donald Trump sunt favoriții indiscutabili ai partidelor lor.

Conform sondajului realizat la nivel național de New York Times și Universitatea Siena College, dacă alegerile ar avea loc astăzi, 43% dintre respondenți ar vota pentru Biden, în timp ce 48% ar opta pentru Trump.

Chiar dacă președintele democrat în vârstă de 81 de ani poate sublinia succesul economic, având cifrele în favoarea sa, sondajul arată că „doar unul din patru alegători cred că țara se îndreaptă în direcția corectă”, cu „majoritatea alegătorilor care consideră că economia se desfășoară prost”, conform New York Times.

Sondajul evidențiază „o serie de semnale alarmante pentru președinte referitoare la slăbiciunile din tabăra democraților, în special printre femei, alegătorii de culoare și latino, precum și muncitori”, după cum menționează New York Times.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate