Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI – Trump doreşte ca Elon Musk să facă parte din administraţia sa dacă va fi reales la Casa Albă

Publicat cu

pe

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, Donald Trump, a anunțat joi că, dacă va câștiga din nou, îi va atribui miliardarului Elon Musk sarcina de a efectua un „audit” al guvernului, în vederea unor reforme majore, potrivit AFP.

„La sugestia lui Elon Musk (…) voi crea o comisie guvernamentală care să realizeze un audit complet, atât financiar, cât și de performanță, al guvernului federal, pentru a recomanda reforme radicale”, a declarat fostul președinte american în fața unor oameni de afaceri la New York. Nu este pentru prima dată când Trump, în vârstă de 78 de ani, a menționat dorința de a-l include pe Elon Musk în echipa sa, dacă va fi reales la alegerile din 5 noiembrie.

Totuși, Trump nu a oferit până acum atât de multe detalii cu privire la atribuțiile pe care le-ar încredința lui Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și platformei de socializare X.

„Trebuie să facem asta, nu putem continua în acest fel. Iar Elon (Musk) a acceptat să conducă această comisie”, a subliniat Trump, care a criticat timp de peste o oră programul contracandidatei democrate Kamala Harris și „catastrofa economică” provocată, conform lui, de administrația președintelui Joe Biden.

„Suntem într-o criză economică, o națiune în pragul falimentului, într-un declin grav”, a declarat fostul lider american.

Vicepreședinta Harris, care candidează pentru un nou mandat, „vrea încă patru ani pentru a pune în aplicare un program de extremă stânga care reprezintă o amenințare fundamentală pentru prosperitatea fiecărei familii americane și pentru America în ansamblu”, a acuzat din nou Trump.

În timpul discursului său, Trump a prezentat câteva direcții economice din programul său și a promis că va transforma „Statele Unite în capitala mondială a bitcoinului și a criptomonedelor”.

În timp ce Trump se adresa publicului la New York, cu mai puțin de o săptămână înainte de o dezbatere importantă pe 10 septembrie cu rivala sa Kamala Harris, aceasta se afla în Pennsylvania, un stat considerat crucial pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, notează AFP.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo