Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

ALEGERI UNGARIA – Candidatul opoziției la alegerile din Ungaria, Péter Márki-Zay, boicotat masiv înainte de vizita la Cluj Napoca

Publicat cu

pe

Candidatul opoziției la funcția de premier la alegerile din 3 aprilie din Ungaria, Péter Márki-Zay, a fost puternic boicotat înainte a sosi la Cluj Napoca.

„Domnul Péter Márki-Zaiy va ajunge la noi cu un gup de tineri susținători, pe lângă aceștia, la noi s-au mai înregistrat 70 de tineri și 15 reprezentanți ai presei maghiare”, a declarat Gergő Mostis,  administratoul cafenelei „Planetárium Café” din Cluj Napoca, pentru actuadecluj.ro.

Mostis susține că pe 17 martie, persoane neautorizate i-au spart contul de Facebook și au șters pagina Planetárium Café. „După aceea, poza mea de profil a fost înlocuită și cu o fotografie extrem de obscenă, pentru care pagina de Facebook a fost dezactivată automat timp de 30 de zile”, a relatat Gergő Mostis.

Pentru ca informația despre dezbaterea lui Péter Márki-Zaiy să ajungă totuși și la comunitatea maghiară din Cluj, Gergő Mostis a apelat la deținătorul paginii de facebook „Clujul Civic”, urmărită de peste 13.500 de utilizatori.

„Eu nu sunt implicat în niciun fel în organizarea acestei dezbateri la Cluj, însă m-a șocat cât de mult a fost boicotat evenimentul de aceea am răspuns pozitiv când am fost solicitat să fie difuzat pe Clujul Civic”, a comentat activistul civic István Szakáts, administratorul paginii.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate