Connect with us

SPORT

ALEXANDRU KOLLER – „Sper ca această promovare să fie un prim pas în drumul spre prima divizie, acolo este locul fotbalului băimărean”

Publicat cu

pe

Alexandru Koller (69 ani) a fost unul dintre invitații de onoare ai clubului CS Minaur la meciul cu CS Hunedoara, care a consfințit promovarea băimărenilor în Liga 2. Fost jucător, vicepreședinte și președinte al clubului FC Baia Mare a avut onoarea să dea, simbolic, lovitura de începere a partidei.

„Mă bucur foarte mult pentru Baia Mare, mă bucur că echipa a ajuns în Liga 2. Sper ca această promovare să fie un prim pas în drumul spre prima divizie, acolo este locul fotbalului băimărean. Pentru noi este o mândrie că suntem maramureșeni și trebuie să facem o echipă bună care să reprezinte Maramureșului, care să ne reprezinte în Liga 1.

Eu n-am mai fost la niciun meci pe acest stadion de 24 de ani, de când am plecat de la club. Am avut emoții în ultimele minute, pentru că îmi dau seama ce simțeau jucătorii și conducătorii, ca nu cumva să rateze pe final promovarea. Eu am mai trăit aceste emoții, dar cu alt suflet. Când eram jucător sau președinte eram direct implicat. Îi felicit pe toți cei care au contrubuit la acest succes. De acum începe munca grea. Trebuie să facem o echipă bună în Baia Mare și peste câțiva ani să promovăm în prima divizie”, a declarat Alexandru Koller, pentru www.24news.ro.

Alexandru Koller a jucat în perioada 1974-1984 la FC Baia Mare, pe postul de fundaș stânga. A rămas în istoria orașului prin golul marcat pe Santiago Bernabeu în poarta echipei Real Madrid (2-5), în manșa a doua din turul I al Cupei Cupelor (1982). Pe stadionul „Viorel Mateianu” FC Baia Mare, care atunci juca în Divizia B,  a ținut în șah marele Real Madrid, 0-0, în min. 83 Alexandru Koller expediind mingea în bara transversală, de unde a sărit pe linia porții.

Alexandru Koller are cinci selecții în echipa națională a României.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate