ACTUALITATE

ALTE NEREGULI – Soția Tabita și socrii lui Cătălin Cherecheș au intrat în atenția Fiscului

Publicat cu

pe

Socrii lui Cătălin Cherecheș, Claudia și Dorin Gliga, sunt în arest preventiv fiind cercetați pentru dare de mită și complicitate la dare de mită.

Familia Gliga a intrat și în atenția autorităților fiscale, conform datelor consultate de FANATIK. Pe 4 noiembrie 2023, cu doar patru zile înainte de flagrantul în urma căruia Claudia Gliga a fost reținută pentru că a încercat să ofere o mită de 50.000 euro mamei judecătoarei ce urma să dea verdictul în dosarul lui Cherecheș, numele membrilor familiei Gliga apar într-un anunț colectiv emis de Direcția Economică a Municipiului Reghin.

Astfel, în dreptul numelor Claudiei și lui Dorin Gliga apare somația nr. 38947,  iar în dreptul Tabitei Gliga, care a devenit soția lui Cherecheș în septembrie 2023, există somația nr. 38948. Mai mult, și firma deținută de familie, Elenstab Brod SRL, are o somație, cu numărul 39713. Toate aceste somații au fost emise pe 20 octombrie 2023 și au fost trimise la adresa din Reghin a familiei, acolo unde este înregistrată și firma.

Firma familiei Gliga avea datorii de aproape 200.000 lei

În documentul emis de autoritățile fiscale din Reghin se arată că au fost emise acte fiscale pentru respectivii contribuabili, care pot fi consultate la sediul organului fiscal emitent. Este vorba de datorii fiscale formate din impozite și taxe locale, restanțe datorate de familia Gliga, cel mai probabil taxe pe proprietăți imobiliare și pe chirii.

Anunțul colectiv a fost emis pentru comunicarea prin publicitate, întrucât  actul administrativ fiscal nu a putut fi comunicat prin una dintre modalitățile de comunicare prevăzute la  art. 47 alin. 1-3, din Legea  nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Firma Elenstab Brod SRL, care a primit și ea somație, este administrată de Claudia Gliga.

Firma are obiect de activitate “fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie”, familia Gliga deținând mai multe cofetării și patiserii în Reghin și Târgu-Mureș. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK, Elenstab Brod SRL avea datorii de 197.839 lei la finalul lui 2022.

Citește tot articolul pe fanatik.ro

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version