Connect with us
Descarcă aplicația

IDEI DECO

Amenajarea dressingului: idei pentru o amenajare ca in reviste

Publicat cu

pe

Ai visat mereu ai propriul dressing, dar nu știi de unde începi? Citește articolul și vei afla tot ce trebuie știi despre o amenajare practica și deosebita a garderobei!

Dressing-ul este o încăpere separata, de diferite dimensiuni, special amenajata pentru a depozita articolele vestimentare! Este o idee foarte buna pentru cei care au spațiul necesar la dispoziție și care își doresc aibă într-un singur loc toate hainele și încălțămintea.

Amenajarea dressing-ului în funcție de dimensiune

Daca ești în căutarea unor idei pentru o garderoba de tip walk-în, ai ajuns în locul potrivit! Un dressing poate avea diferite dimensiuni, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție într-o locuință. Din fericire, în orice situație poți amenaja eficient un loc pentru haine și pentru încălțăminte, bucurandu-te astfel de mai multa ordine și organizare în casa ta!

Dressing mic

Un dressing nu trebuie aibă neapărat aceeași dimensiune precum o camera obișnuită. Tot ce trebuie faci pentru a obține un rezultat așa cum iți dorești este achiziționezi mobilierul potrivit și te folosești de orice loc disponibil! Astfel, dulapurile înalte, până în tavan, cu multe spatii de depozitare sunt ideale aici. De asemenea, utilizarea standerelor pentru umerașe, a polițelor pentru genti și a unor cuiere montate în perete pentru încălțăminte sau alte accesorii te pot ajuta rezolvi problema spațiului mic. O alta idee practica este contruiesti în mobilier sau chiar în perete o masa de calcat, care poate fi strânsă cu ușurință atunci când nu este folosita. Nu introduce scaune sau fotolii și aseaza pe un perete o oglinda mare! Aceasta crea impresia unei încăperi mai mari și mai aerisite.

1 1

Dressing mare

Un dressing mare iți permite o amenajare mai detaliata și accesorizarea încăperii cu alte piese de mobilier, precum canapea, fotolii, masa pentru machiaj și altele. De asemenea, aici poți pune chiar și elemente decorative, precum tablouri, poze sau chiar vaze cu flori, ce vor da un aer primitor și plăcut încăperii! Poți transforma acest spatiu într-un adevărat sanctuar fashion, inspirandu-te din imaginile următoare:

1 1 1

Tipuri de dressing – cele mai practice amenajări

Exista mai multe tipuri de garderobe, în funcție de locuință (apartament ori casa) și de încăperea în care sunt amenajate (separat, în dormitor, pe hol, la mansarda sau chiar în debara). Așadar, ai mai multe opțiuni populare din care poți alege. Un dressing nu reprezintă un moft, ci este un mod foarte eficient de a te folosi de diverse încăperi ale locuinței tale și de a elibera, în același timp, zone pe care le poți utiliza pentru alte activități.

Dressing în dormitor

Un dressing care se afla într-o zona a dormitorului sau în preajma acestuia este cel mai recomandat, pentru accesul către el este foarte ușor de făcut. Daca ai o camera separata în apropiere, aceasta reprezintă locul potrivit pentru amenajarea unei garderobe. De asemenea, daca dormitorul este îndeajuns de mare, poți monta pe un perete întreg dulapuri pentru haine sau chiar bare pentru umerașe, pe care le poți masca cu perdele mari. Astfel, vei avea la îndemăna toate articolele vestimentare și vei evita le lași prin casa, la vedere.

2 2

2 2

Dressing în debara

O alta încăpere foarte potrivita pentru depozitarea hainelor este debaraua, daca este ferita de umezeala și igrasie. De obicei, persoanele au tendință de arunca aici toate lucrurile inutile, de care poate nu vor mai avea nevoie niciodată. Evita acest lucru și amenajeazăți un dressing cochet. Aceasta este o soluție ideala pentru cei care locuiesc în apartamente, pentru eliberează astfel locul în dormitor. Chiar daca nu vei avea prea mult spatiu la dispoziție, cu siguranță vei putea monta un dulap înalt cu multiple spatii de depozitare (îl poți face la comanda, pentru a se potrivit la fix cu forma și dimensiunea încăperii) de-a lungul pereților, iar o idee foarte practica este aceea de a monta rafturi pentru încălțăminte pe ușa!

2 2

Dressing la mansarda

Daca locuiești la casa și ai o mansarda pe care nu știi cum o amenajezi, ia în calcul transformarea acesteia într-un dressing spectaculos! Este o idee foarte buna, mai ales pentru pasionații sau pasionatele de moda care au foarte multe haine. De asemenea, pentru familiile numeroase, aceasta reprezintă o soluție foarte practica pentru eficientizarea spațiului din locuință. În aceasta încăpere, folosește rafturi făcute pe comanda, fară uși, pentru acestea vor crea un aspect vizual deosebit. Ai libertatea de a crea chiar și un spatiu de relaxare, prin mobilarea cu canapele, fotolii sau scaune deosebite. Poți așeză, de exemplu, și dulapuri cu sertare în milocul camerei, daca ai destul loc.

2 2

2 2

Dressing în hol

Indiferent daca locuiești la casa sau într-un apartament, transformarea unui hol într-un dressing se dovedi o alegere mulțumitoare! Te poți folosi chiar și de spațiul de sub scara pentru a crea un loc perfect pentru hainele tale. Nici holul de la intrare, mai ales într-o garsoniera, nu trebuie ignorat. Acesta are potențialul de a deveni o garderoba foarte practica și eficienta!

2 2

În camera separata

Bineînțeles, aceasta este visul oricărei persoane, de a avea la dispoziție o camera separata pe care o poate amenaja după bunul plac. Întradevăr, un dressing separat are câteva avantaje demne de luat în seama: posibilitatea de a depozita numeroase articole vestimentare; posibilitatea de a monta o masa pentru machiaj, foarte utila, de altfel; posibilitatea de a stoca fară efort atât hainele de vara, cât și cele de iarna; o organizare aerisita a lucrurilor, pe diferite categorii.

2 2 2

Organizarea și compartimentarea eficienta a lucrurilor într-un dressing

În primul rand, trebuie te asiguri toate piesele de mobilier au mărimea potrivita conform dimensiunii camerei sau spațiului pe care vrei îl amenajezi. Apoi, trebuie te gândești, înainte de a a face planul și de a achiziționă mobila, la tipul articolelor de îmbrăcăminte pe care le deții. De exemplu, daca ai foarte multe rochii, sacouri, cămăși, fuste și pantaloni office, este recomandat ai mai mult loc pentru umerașe. În caz contrar, rafturile numeroase iți vor fi mai utile. Pentru o buna organizare în dressing, tine cont de următoarele lucruri:

Separa hainele de vara de cele de iarnaiți fi mai ușor alegi o ținută fară trebuiască cauți printre articolele nepotrivite sezonului

Pentru pantofi, poți avea un dulap vertical, separat, cu rafturi sau îi poți așeză orizonal, sub haine, într-un spatiu de depozitare separat

O alta organizare a hainelor, în afara de cea pe anotimpuri, este cea pe culori. Astfel, daca ai articole asemănătoare, le poți așeză unele lângă altele, pentru a vedea mai clar ce anume se potrivește cu outfit-ul pe care îl ai în minte. De asemenea, este recomandat piesele pentru diferite activități precum job, relaxare, sport și așa mai departe fie puse separat

Pe barele superioare, aseaza pe umerașe cămăși, jachete și geci, iar pe cele inferioare, pantaloni și fuste

În cazul în care dressingul este și pentru tine, și pentru partenera sau partenerul tău, un dulap împărțit în doua zone identice sau pliate pe nevoile fiecăruia este ideal. Este indicat atât hainele, cât și încălțămintea fie separate

În cazul în care alegi lenjeria intima și șosetele fie depozitate în garderoba, exista doua posibilități pentru a le organiza eficient: fie în sertarele dulapului, fie în cutii pe care le poți pune pe rafturi

Poți pastra un sertar sau un raft distinct pentru accesorii și bijuterii

Aseaza oglinda astfel încât poată fi utilizata eficient, fară efort. Fie pe ușile dulapurilor sau pe perete, fie în locul cel mai liber și luminat al încăperii, daca aceasta are suport propriu

Nu uita achiziționezi cutii sau coșuri speciale pentru lucrurile purtate, care urmează fie spălate

3 3

Piese de mobilier și accesorii ce nu trebuie iți lipsească din dressing

Funcția practica a unui dressing depinde foarte mult atât de compartimentare și organizare, dar și de mobilierul existent. Așadar, poate cel mai important element, este, bineînțeles, dulapul. Fie acesta are sau nu uși, dimensiunea trebuie fie ideala atât pentru spațiul disponibil, cât și pentru articolele vestimentare pe care trebuie le găzduiască. Pe lângă dulapul mare, poți achiziționă unul înalt, cu rafturi, ori unul special cu uși rotative, pentru încălțăminte. O masa și un scaun pentru machiaj se potrivesc foarte bine în decorul acestei camere, daca ai îndeajuns de mult spatiu la dispoziție. Oglinzile nu trebuie lipsească, mai ales te pot ajuta dai impresia unei încăperi mai generoase.

În afara de cele menționate, pentru a crea o atmosfera mai primitoare și mai plăcuta, poți aduce în dressing un covor simplu sau cu un model complex, scaune sau fotolii comode sau chiar o banca tapițată ori o canapea! De asemenea, câteva ghivece sau vaze cu flori, dar și tablouri legate de fashion sau poze speciale contribuie masiv la personalizarea și înfrumusețarea acestei zone!

4 4 4

Așadar, daca visezi ai propriul tău dressing, așa cum ai văzut numai în reviste, trebuie știi este o idee realizabila, indiferent de condițiile pe care le ai la dispoziție. Iți poți crea propriul sanctuar, un loc în care iți poți aranja cele mai dragi lucruri, exact pe placul tău!

Sursa: homelux ro

Sursa foto: Pinterest com

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo