Connect with us

ADMINISTRATIE

ANAF – Boloş anunţă 2,78 milioane de facturi înregistrate în sistemul e-Factura

Publicat cu

pe

Numărul facturilor înregistrate, până în prezent, prin sistemul e-Factura, a ajuns la 2.775.421, cu o valoare de 16 miliarde de lei, conform datelor prezentate, luni, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

„Avem în sistem (e-Factura – n. r.) 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri, respectiv 675.000 de facturi. Ne aşteptăm ca, în cursul acestei săptămâni, această creştere să ajungă până la un milion de facturi pe zi. Reamintesc că funcţionăm în paralel cu cele două sisteme, respectiv Sistemul de raportare a facturilor în modulul nostru de factură electronică şi, sigur, opţiunea clasică de emitere a facturii şi apoi raportarea ei. Raportarea se face în termen de cinci zile de la emiterea facturii.

Dacă se întrerupe sistemul, după ce se reia partea de factură electronică, termenul rămâne acelaşi, de cinci zile, în vederea raportării. Până la data de 1 iulie, avem regimul acesta opţional pe care l-am amintit. Neraportarea în sistemul nostru electronic în modulul e-Factura constituie contravenţie şi, după cum am mai precizat şi la sfârşitul anului trecut, pentru microîntreprinderi avem sancţiuni contravenţionale între 1.000 lei până la 2.500 lei. La întreprinderile mijlocii amenda este între 2.500 şi 5.000 lei”, a spus Boloş.

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor a menţionat că anul 2023 s-a încheiat cu 87.000 de inspecţii fiscale şi antifraudă efectuate, cu o valoare totală a constatărilor suplimentare de 11 miliarde de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Citeste mai mult
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate