Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ANAF – Lucian Heiuș a demisionat de la conducerea ANAF

Publicat cu

pe

Lucian Heiuș a demisionat de la conducerea ANAF, la scurt timp după publicarea execuției bugetare pentru primele patru luni de către Ministerul Finanțelor.

În mesajul de demisie, Heiuș a anunțat și o rămânere a ANAF în urmă față de programul de încasări, cu 8,9 miliarde lei pentru primele cinci luni. O parte importantă din diferența dintre programul stabilit și ce s-a colectat, un minus de 8,5 miliarde lei, este la Direcția de mari contribuabili – condusă de Ionuț Mișa, la rândul său fost șef ANAF – unde Guvernul a supraestimat veniturile din energie, în timp ce prețurile au scăzut puternic în acest an, iar BNR recuperează de la buget peste 2 miliarde de lei prin compensări lunare.

Trebuie precizat că încasările prezentate de șeful ANAF sunt doar estimări pentru primele cinci luni, întrucât luna mai nu s-a încheiat. Chiar dacă veniturile au fost supraestimate în buget, această problemă va putea fi rezolvată abia la rectificarea buget din vară. Între timp, Guvernul ține sub control cheltuielile.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate