ACTUALITATE

ANAF – Lucian Heiuș a demisionat de la conducerea ANAF

Publicat cu

pe

Lucian Heiuș a demisionat de la conducerea ANAF, la scurt timp după publicarea execuției bugetare pentru primele patru luni de către Ministerul Finanțelor.

În mesajul de demisie, Heiuș a anunțat și o rămânere a ANAF în urmă față de programul de încasări, cu 8,9 miliarde lei pentru primele cinci luni. O parte importantă din diferența dintre programul stabilit și ce s-a colectat, un minus de 8,5 miliarde lei, este la Direcția de mari contribuabili – condusă de Ionuț Mișa, la rândul său fost șef ANAF – unde Guvernul a supraestimat veniturile din energie, în timp ce prețurile au scăzut puternic în acest an, iar BNR recuperează de la buget peste 2 miliarde de lei prin compensări lunare.

Trebuie precizat că încasările prezentate de șeful ANAF sunt doar estimări pentru primele cinci luni, întrucât luna mai nu s-a încheiat. Chiar dacă veniturile au fost supraestimate în buget, această problemă va putea fi rezolvată abia la rectificarea buget din vară. Între timp, Guvernul ține sub control cheltuielile.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version