Connect with us

ACTUALITATE

ANIVERSARE – 12 ani de SMURD în Maramureș

Publicat cu

pe

Astăzi se împlinesc 12 ani de când medicii, asistenţii și pompierii-paramedici S.M.U.R.D. au intrat în conştiinţa maramureşenilor ca simboluri ale speranţei, ale ajutorului venit rapid, în cele mai grele clipe. Personalul serviciului a fost la datorie 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

„De la operaționalizarea serviciului, cele 10 echipaje S.M.U.R.D., care activează în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian”, Gărzii nr.2 de Intervenție Fărcașa, Punctului de lucru Șomcuta Mare, Punctului de lucru Cavnic, Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, Gărzii nr. 2 de Intervenție Bogdan Vodă, Secției de Pompieri Vișeu de Sus, Gărzii nr. 2 de Intervenție Borșa și Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuș, au intervenit în aproape 69000 de cazuri. Din totalul echipajelor S.M.U.R.D., 9 sunt de prim ajutor E.P.A. și unul de Terapie Intensivă Mobilă- T.I.M. Personalul care încadrează echipajele de prim ajutor S.M.U.R.D. Maramureș este alcătuit din 280 de paramedici-pompieri”, informează reprezentanții ISU Maramureș.
Din anul 2016, 215 voluntari s-au alăturat personalului SMURD, după ce au absolvit cursul de prim ajutor de bază, iar 10 dintre aceștia au absolvit și cursul de prim ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate