Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

ANIVERSARE – Facebook împlinește, azi, 20 de ani

Publicat cu

pe

Facebook sărbătorește două decenii duminică, marcând începuturile sale în data de 4 februarie 2004, atunci când Mark Zuckerberg, la vârsta de 20 de ani, a lansat proiectul „Thefacebook” cu scopul de a conecta studenții de la Harvard.

Într-un ritm rapid, platforma s-a extins inițial la alte instituții de învățământ superior, apoi la nivel global, devenind Facebook.com în august 2005. În cei 20 de ani de existență, cea mai populară rețea socială din lume a suferit numeroase reproiectări, conform informațiilor furnizate de BBC.

Începând din ianuarie 2024, Facebook ocupă prima poziție în clasamentul rețelelor sociale la nivel global, măsurat în funcție de numărul lunar de utilizatori activi – 3,049 de miliarde.

Odată cu succesul remarcabil al Facebook, Mark Zuckerberg a construit un imperiu tehnologic și o rețea socială fără precedent în ceea ce privește numărul masiv de utilizatori și influența acesteia.

În cadrul companiei-umbrelă Facebook, redenumită Meta în 2021, au fost achiziționate și consolidate companii precum WhatsApp, Instagram și Oculus. Meta afirmă acum că peste trei miliarde de oameni utilizează cel puțin unul dintre produsele sale în fiecare zi.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate