Connect with us

SANATATE

ANIVERSARE – Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, 50 de ani în slujba vieții

Publicat cu

pe

În urmă cu 50 de ani, în 11 ianuarie 1972, a avut loc inaugurarea noului spital cu 1200 de paturi din municipiul Baia Mare, ”o adevărată citadelă a ocrotirii sănătății”, cum a fost numit în cadrul manifestărilor de atunci, deschise de Dan Enăchescu, Ministrul Sănătății de la acea vreme și doctorul Constantin Opriș, directorul spitalului.
„Încă de atunci, Spitalul și-a fixat cele mai înalte standarde medicale, fiind dotat, după București, cu cea mai modernă aparatură din țară. Iar dezvoltarea și îmbunătățirea continuă a standardelor și serviciilor a devenit un deziderat constant, pentru care echipa spitalului, de ieri și de azi, a muncit cu devotament și dedicare. Însă, dincolo de proiecte, clădiri, aparatură, investiții și cifre, stau cei care, vreme de 50 de ani și-au pus viața, puterea și principerea în slujba maramureșenilor.
Semicentenarul unei instituții publice înseamnă de obicei o pagină de istorie, un prilej bun de a analiza cifre și de a prezenta bilanțuri, însă semicentenarul unui spital, înseamnă mai mult decât atât: este prilejul de a prețui viața și oamenii care s-au pus în slujba ei.
De aceea, semicentenarul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare este în primul rând aniversarea oamenilor deosebiți, de ieri și de azi, din echipa Spitalului Județean, care și-au dedicat viața salvării de vieți și au demonstrat că, cel mai puternic medicament este profesionalismul, dăruirea și grija, dar și aniversarea tuturor maramureșenilor, care se adresează, de 50 de ani, cu încredere și speranță spitalului”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Baia Mare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate