Connect with us

ADMINISTRATIE

ANUL VIITOR – Două poduri din Sighetu Marmației vor fi reabilitate

Publicat cu

pe

Două poduri din municipiul Sighetu Marmaţiei vor fi reabilitate anul viitor de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Este vorba despre un pod din beton armat peste râul Iza, cunoscut drept „podul mare de la Ciarda” și de un “pod boltit pe DN 19 la km 232+403” peste pârâul Iapa. În acest sens au fost depuse la Primăria Sighet două cereri pentru emiterea certificatelor de urbanism cu privire la cele două obiective de investiții, aflate în administrarea CNAIR.

„Ca urmare a modificărilor limitelor intravilanului Municipiului Sighetu Marmației, la finalul anului 2020 CNAIR prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Napoca a solicitat constituirea unei comisii mixte care să stabilească darea în administrare a sectoarelor de Drum Național aflate în intravilanul Municipiului Sighetu Marmației”, precizează reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

Comisia a stabilit tronsoanele de drum care intră în administrarea Municipiului, astfel:
– DN19 către Satu Mare, până la podul de beton
– DN19 către Iacobeni, până în zona Lacului Teplița
– DN18 către Baia Mare, până la Podul Ronișorii
DN 18 și DN 19 se află în administrarea CNAIR , iar din punct de vedere funcțional se încadrează în categoria drumurilor naţionale principale, deschise traficului internaţional.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate