IMPORTANT

Apare o nouă bursă pentru elevi. Despre ce este vorba

Publicat cu

pe

Motive de bucurie pentru elevi, după ce ministrul Educaţiei a anunţat schimbări considerabile în ceea ce priveşte acordarea burselor pentru elevi, elementul de noutate fiind multiplicarea acestora. Apare acum bursa de rezilienţă, care va fi dată copiilor care au media anuală de minim 7. Bursa de rezilienţă va fi complementară celei de merit, care se acordă tuturor elevilor cu media anuală de minim 9,50.

„Datorită acestei decizii, primii 30% dintre elevii din fiecare clasă a învăţământului preuniversitar vor beneficia de burse de merit şi de rezilienţă. Bursa de rezilienţă este în valoare de 300 de lei lunar, iar cea de merit este 450 de lei lunar, sume încurajatoare pentru îmbunătăţirea performanţelor elevilor în procesul educaţional. În prezent, pe lângă cele două stimulente menţionate, legea învăţământului preuniversitar mai prevede acordarea altor cinci categorii de burse, respectiv de excelenţă olimpică I şi II, socială, tehnologică şi pentru participarea şcolară a mamelor minore.

Sunt convinsă că implementarea bursei de rezilienţă va avea o contribuţie majoră în realizarea progresului în învăţământul primar, gimnazial şi liceal.  Sunt încrezătoare că noua bursă de rezilienţă, introdusă din acest an şcolar, va avea drept efect recunoaşterea efortului şi dedicării elevilor în procesul de învăţare, în special prin participarea exemplară la cursuri. Introducerea acestei noi categorii de burse va avea ca rezultat amplificarea apetenţei pentru şcoală a elevilor, în vederea formării unor generaţii talentate şi motivate, care să fie motorul evoluţiei şi progresului României de mâine”, susține deputat Elena Hărătău.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version