Connect with us

POLITICA

AȘA E UȘOR – Marcel Ciolacu promite încă 1.000 de kilometri de autostradă în următorii 5-7 ani

Publicat cu

pe

Premierul Marcel Ciolacu susține că până la sfârșitul anului viitor există o perspectivă clară de a deschide încă 250 de kilometri de autostradă și spune că în următorii 5-7 ani „categoric trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri”.

Ciolacu a declarat că investițiile au făcut ca România să aibă creștere economică. „România prin investiții masive, în ultimii doi ani de zile, sunt mai mari invesitțiile decât deficitul: 59 miliarde față de 56 miliarde. Un argument cu care te duci și negociezi la Comisia Europeană. Nu am făcut deficit pentru consum. Creșterea economică a României pe primul trimestru, de 0,1%, a fost pe investiții. Avem investiții în Transporturi, unde trebuie să recunoaștem că s-au deblocat marile șantiere în ultimii doi ani de zile.

Avem în sfârșit prima mie de kilometri și până la sfârșitul anului viitor există o perspectivă clară de încă 250 de kilometri. Vorbim doar de rutier. Viitorii 5-7 ani categoric trebuie să finalizăm încă 1.000 de kilometri. Anul acesta și anul viitor vor veni și primele trenuri după revoluțoe. Asta este realitatea românească. În sfârșit schimbăm garniturile de la Metrorex”, a declarat premierul.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate