Connect with us

NEWS

ATENȚIE! – Furtul de identitate, metoda evazioniștilor-persoane fizice, care făceau comerț online, pentru a evita să fie raportați de curieri

Publicat cu

pe

Firmele de curierat raportează la ANAF comenzile, pentru combaterea evaziunii fiscale din comerțul online practicat mai ales de persoane fizice, pe diverse marketplace-uri care funcționează în România, dar Fiscul românesc a depistat evzioniști care au recurs și la furt de identitate pentru a evita să fie raportați de curieri.

ANAF a prezentat miercuri „principalele deficiențe” pe care le-a constatat în urma controalelor făcute în primele 6 luni ale anului 2023.

Printre acestea se numără și cazuri în care „contribuabilii nu au evidențiat în actele contabile ori în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale”.

Aici Fiscul se referă și la persoane fizice care fac bani vânzând diverse bunuri pe internet, prin site-uri de anunțuri sau de e-commerce, cu plata cash, la curier. Pentru a evita să fie raportați de curieri la ANAF, unii dintre evazioniști au făcut contracte cu firmele de curierat pe numele unor români care nu aveau nicio legătură cu acele afaceri.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate