Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

ATENȚIE! – Riscul unui conflict global major este la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 80 de ani

Publicat cu

pe

După alegerile prezidențiale din acest an, viitorul președinte al SUA se va confrunta cu provocări strategice majore, comparabile cu cele de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Un raport recent al Comisiei pentru Strategia Națională de Apărare avertizează că riscul unui conflict global este la cel mai înalt nivel din ultimele opt decenii și că America nu este pregătită pentru un război simultan cu China, Rusia și alte puteri.

Comisia, creată de Congres în 2022, subliniază că situația actuală este mult mai complexă decât în perioada Războiului Rece. În timp ce Pentagonul va coordona în 2025 exerciții militare simultane în Europa și Pacific pentru a demonstra capacitatea de reacție globală, există îngrijorări legate de pregătirea industrială și umană a SUA.

Viitorul președinte va trebui, de asemenea, să gestioneze relațiile cu aliații, în contextul sprijinului pentru NATO și Taiwan. Deciziile sale vor influența nu doar securitatea americană, ci și stabilitatea globală, într-o lume mult mai periculoasă decât în trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo