Connect with us

ACTUALITATE

ATENȚIONARE METEO – Ninsori și vânt puternic în Maramureș

Publicat cu

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă de joi, de la ora 22.00, până vineri, la ora 12.00.

”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Crişanei şi nord-vestul Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…60 km/h”, transmite ANM.

În acelaşi interval, va fi viscol în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii Orientali, cu vizibilitate scăzută. Vor fi rafale de 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, de peste 90…100 km/h.

Codul galben va fi în vigoare în judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor şi în unele zone din Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Covasna, Harghita şi Mureş.

ANM a emis o avertizare Cod galben valabilă de vineri, de la ora 12.00, până duminică, la ora 10.00, fiind aşteptate intensificări ale vântului în toată ţara, viscol şi ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureş şi Transilvania.

De asemenea, a fost emisă o atenționare Cod portocaliu de viscol, începând de vineri, de la ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, pentru zona montană înaltă – judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Bihor, Cluj şi Sălaj.

”În zona montantă înaltă (în general la peste 1.500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă şi zăpadă troienită”, a arătat ANM.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate