Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ATLETISM – Benson Kipruto a câştigat maratonul de la Tokyo

Publicat cu

pe

Duminică, în maratonul de la Tokyo, kenyanul Benson Kipruto a câștigat, stabilind un nou record pentru cursă, cu un timp de 2 ore, 2 minute și 16 secunde, conform informațiilor furnizate de agenția Kyodo.

Kipruto a fost înaintea compatrioților săi Timothy Kiplagat (2 ore, 2 minute și 55 secunde) și Vincent Ngetich (2 ore, 4 minute și 16 secunde).

Eliud Kipchoge, dublu campion olimpic și marele favorit al maratonului din capitala Japoniei, s-a clasat pe locul zece, având un timp de 2 ore, 6 minute și 50 de secunde pe distanța de 42,195 km.

În cursa feminină, etiopiana Sutume Asefa Kebede a câștigat, stabilind și ea un nou record pentru maratonul de la Tokyo, cu un timp de 2 ore, 15 minute și 55 secunde.

Rosemary Wanjiru din Kenya, câștigătoarea din anul precedent, a ocupat locul doi de data aceasta, cu un timp de 2 ore, 16 minute și 14 secunde, urmată de campioana mondială în exercițiu, etiopiana Amane Beriso Shankule (2 ore, 16 minute și 58 secunde).

Olandeza Sifan Hassan, campioana olimpică în exercițiu la 5.000 m și 10.000 m, s-a clasat pe locul patru, cu un timp de 2 ore, 18 minute și 5 secunde.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate