Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

ATLETISM – Eliud Kipchoge, vârful de lance al delegaţiei Kenyei la JO de la Paris

Publicat cu

pe

Eliud Kipchoge, cunoscut pentru cele două medalii de aur olimpice obținute în maraton, va conduce o delegație restrânsă a Kenyei la Jocurile Olimpice de la Paris, împreună cu campioana Peres Jepchirchir, au anunțat oficialii atletismului kenyan citați de AFP joi.

În loc de cei 20 de atleți inițial anunțați în decembrie, doar cinci alergători de fond și șase alergătoare vor reprezenta Kenya la Paris.

Kipchoge, în vârstă de 39 de ani, se numără printre aceștia, alături de Benson Kipruto, câștigător al maratonului de la Boston de două ori, Timothy Kiplagat, Vincent Kipkemboi Ngetich și Alexander Mutiso, care a ocupat locul doi la maratonul din Berlin din 2023.

Obiectivul lui Kipchoge este să câștige a treia medalie de aur olimpică după cele de la Rio (2016) și Tokyo (2021). Cu toate acestea, a întâmpinat dificultăți la maratonul de la Tokyo de luna trecută, terminând pe locul 10, cu un timp de 2 ore 6 minute și 50 de secunde, în spatele învingătorului Kipruto, care a stabilit un timp de 2 ore 2 minute și 16 secunde, și a lui Kiplagat, care a ocupat locul doi (2:02:55).

Recordul mondial deținut de kenyanul Kelvin Kiptum a fost lovit de o tragedie în februarie, când acesta a decedat într-un accident rutier.

În ceea ce privește concurența feminină, Peres Jepchirchir, medaliată cu aur la Tokyo, va fi însoțită de vicecampioana olimpică Brigid Kosgei și de câștigătoarea recentă a maratoanelor de la Boston și Chicago, Helen Obiri. De asemenea, vor face parte din delegație Rosemary Wanjiru, Sharon Lokedi și campioana mondială din 2019, Ruth Chepngetich.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate