Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

AUTO – Dacia Sandero, declarată mașina cu cea mai mică depreciere în clasa subcompactă

Publicat cu

pe

Printre numeroasele calități constatate de jurnaliștii auto din toate țările în care marca românească este prezentă, menținerea valorii de revânzare a mașinilor Dacia a fost confirmată de publicația germană AutoBild, care a declarat modelul Sandero „mașina cu cea mai mică depreciere”, pe segementul B, din care face parte.

Calculele realizate de jurnaliștii germani, privind prețul pe care îl are un automobil Dacia Sandero după patru ani de la achiziție, au arătat că mașina pierde doar 5.200 de euro, cel mai scăzut nivel din clasa mică, din care face parte modelul produs la Mioveni și în Tanger, Maroc.

Sandero a primit astfel trofeul „Wertmeister 2022”, care va semnaliza pentru potențialii clienți performanța acestui model. Mașina analizată în cadrul competiției a fost un Sandero TCe 90 (care are un consum declarat de 5,3 l/100 km; emisii de CO 2 mixt: 119 g/km), iar prețul de revânzare a fost obținut cu ajutorul specialiștilor de la Eurtax pe baza prognozelor financiare.

Mașina analizată are un preț de achiziție de nou, la dealerii din Germania, de 15.500 de euro, în echiparea confort, având printre dotări aer condiționat, senzor de ploaie, asistență acustică la parcare și infotainment cu display. Modelul are disponibile opțiuni specifice claselor superioare precum controlul automat al climatizării și camera pentru mersul cu spatele.

Valoarea de revânzare estimată după patru ani este de 10.300 de euro, adică o depreciere de 66,5 la sută.

Actualitate

YHP Logo