Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

AUTO – Volvo mută din China în Belgia producţia de vehicule electrice

Publicat cu

pe

Grupul auto suedez Volvo Cars a început să mute în Belgia producţia vehiculelor electrice (EV) fabricate în China, pe fondul aşteptărilor că Uniunea Europeană va merge înainte cu măsurile contra importurilor subvenţionate de Beijing, a anunţat publicaţia britanică The Times, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Compania la care acţionar majoritar este grupul chinez Geely Holding ia în considerare oprirea vânzărilor vehiculelor electrice fabricate în China pentru piaţa europeană dacă UE va impune taxe vamale la importurile de vehicule electrice chinezeşti. Totuşi, Volvo nu va recunoaşte public mutarea producţiei modelelor EX30 şi EX90 din China în Belgia şi va insista că suspendarea vânzărilor EV fabricate în statul asiatic nu este luată în considerare, a anunţat The Times, citând surse din interiorul grupului suedez.

Producţia anumitor modele Volvo pentru piaţa britanică ar putea fi, de asemenea, mutată în Belgia.

Oficialii Volvo nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigaţie asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenţii de stat. China a denunţat ancheta, pe care a calificat-o drept un „protecţionism pur”, şi a subliniat că probabil va dăuna relaţiilor comerciale sino-europene.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate