ACTUALITATE

AVERTISMENT – Dacă se va schimba Codul fiscal, locuințele se vor scumpi, piața se poate bloca

Publicat cu

pe

Asociatia Investitorilor de Real Estate din Romania (AREI) trage un semnal de alarma cu privire la impactul pe care l-ar putea avea modificarile fiscale vehiculate in spatiul public, daca ar ajunge sa intre in vigoare.

Numai asupra imobiliarelor si constructiilor, daca s-ar aplica masurile care se discuta, pierderile pentru buget s-ar cifra la o suma colosala, de 7 miliarde de lei anual, spune AREI, echivaland cu diminuarea volumului de afaceri cu 10-12%.

„Aceasta scadere va accelera tendinta de contractare a pietei imobiliare autohtone, in conditiile in care contributia industriei la PIB-ul Romaniei a scazut deja de la 14,5% in 2020 la 13%, anul trecut, iar cererea si oferta s-au diminuat substantial in primul trimestru din 2023 (-25% fata de aceeasi perioada din 2022).

Pe langa impactul bugetar negativ pe care l-ar atrage aceste modificari, AREI semnaleaza consecinte in cascada pentru intreg ecosistemul imobiliar din Romania si efecte care se vor resimti si la nivelul populatiei”, mai atrage atentia Asociatia, conform manager.ro.

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version