IMPORTANT

AZI – Lumina Sfântă va ajunge pe aeroportul din Satu Mare în jurul orei 22

Publicat cu

pe

Maramureșenii așteaptă și în acest an Lumina Sfântă. Și va veni pe Aeroportul din Satu Mare în jurul orei 22.00, potrivit unui anunț al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Oficialii Episcopiei spun că Lumina Sfântă s-a pogorât astăzi la Sfântul Mormânt de la Ierusalim în jurul orei 14.13, ceremonia fiind oficiată de către Patriarhul Teofil al Ierusalimului.
„Prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi adusă în țara noastră, și anul acesta, Sfânta Lumină luată de pe Sfântul Mormânt din Ierusalim. Astfel, reprezentantul Patriarhiei Române, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, va merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre București.
Datorită sprijinului Ing. Mircea Leţiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești, Sfânta Lumină va ajunge pentru a 15-a oară şi în Eparhia noastră.
Va fi întâmpinată pe Aeroportul Otopeni din București și adusă de o Delegaţie Eparhială alcătuită din părintele Gabriel Gorgan și inginer Mircea Lețiu, cu o cursă privată și va ajunge în jurul orei 20:00 –la Sibiu, în jurul orei 21:00 – la Cluj-Napoca, urmând ca destinaţia finală să fie Aeroportul din Satu Mare – în jurul orei 22:00. De aici, părintele Ioachim Tomoiagă o va aduce la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, unde va fi întâmpinată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin”, a anunțat Episcopia Maramureșului și Sătmarului.
FOTO episcopiammsm.ro/facebook
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version