Connect with us

ACTUALITATE

BAIA MARE (5-12 MAI) – Prima ediție a Festivalului de teatru „APROAPE”

Publicat cu

pe

În perioada 5-12 mai, se va desfășura prima ediție a Festivalului de teatru „APROAPE”, un festival creat de Asociația Artspot Baia Mare, în parteneriat cu Teatrul Municipal Baia Mare.

„Festivalul APROAPE își propune să devină un nucleu cultural-educațional al comunității băimărene și să adune într-un singur loc, pentru câteva zile, energia tânără a orașului. Festivalul Aproape e cu și despre oameni, fiindcă doar împreună putem da viață unui eveniment care va aduce bună dispoziție, întâlniri memorabile și discuții de neuitat.

Pentru că e nevoie de o temelie solidă de fiecare dată când creezi ceva, calitatea evenimentelor artistice și alegerea cu suflet a invitaților, sunt primul strat pe care stă conceptul Festivalului APROAPE. Am pregătit spectacole de teatru din țară și din Baia Mare, concerte, ateliere de lucru pentru tineret, AMA-uri (Ask Me Anything) cu personalități marcante, spectacole de teatru de tineret, și… multe surprize.

Timp de o săptămână, în Baia Mare vor poposi artiști ca Șerban Pavlu, Richard Bovnoczki, Andreea Grămoșteanu, Pavel Bartoș și Luiza Zan. Și vom avea și o zi dedicată băimărenilor preocupați de binele comunității, în care, Dragoș Pătraru, Cristi Danileț și Pavel Bartoș vor răspunde tuturor întrebărilor publicului. Evenimentul se va numi ziua AMA (Ask me Anything).

Pe lângă evenimentele culturale ce țin linia principală a festivalului, suntem foarte interesați să contribuim și la educația tineretului băimărean. Am pregătit ateliere de lucru, cu oameni foarte bine pregătiți, din afara Băii Mari, care vor poposi aici câteva zile să lucreze cu tinerii ce se vor înscrie. Vor fi ateliere de teatru, dans, antreprenoriat, jurnalism, scriere și despre relațiile interumane.

Totodată am pregătit și un atelier de lucru dedicat profesorilor băimăreni care vor să-și dezvolte căile și felul de a relaționa și lucra cu elevii lor. Înscrierile la toate atelierele vor fi gratuite”, transmit organizatorii evenimentului.

Un alt eveniment important va fi workshopul cu Domnica Circiumaru, unul dintre cei mai mari directori de casting ai României, workshop dedicat actorilor. Acest atelier vine în completarea faptului că, începând cu luna februarie a acestui an, Teatrul Municipal Baia Mare a primit acordul Consiliului Local pentru a introduce în statutul de funcționare al instituției „realizarea de filme artistice și documentare de scurt și lung metraj”.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate