Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BAIA MARE – Câți romi trăiesc pe Craica și pe Pirită

Publicat cu

pe

Comunitățile de romi de pe Pirită și de pe Craica au fost vizitate zilele trecute de către reprezentanți ai Guvernului și ai Agenției Naționale pentru Romi. Vizita a avut loc în contextul reuniunii grupului mixt pentru implementarea Strategiei Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2022-2027.

Primăria Baia Mare a anunțat că pe Pirită trăiesc 72 de familii, comunitatea de acolo beneficiind de acces la apă, dușuri, mașini de spălat. În apropiere sunt module speciale pentru activități educaționale și un afterschool pentru elevi, dar și un cabinet medical, câteva locuințe de urgență protejate, realizate cu sprijinul Asociației ”Pirita Children”.

Comunitatea de pe Craica numără 211 familii. Și aici oamenii beneficiază, de asemenea, de sprijin prin Centrul de Reabilitare Socială, unde copiii au parte de activități educaționale, afterschool, mese calde, transport la școală și asistență medicală. Ce este interesant este faptul că acum nu mai vorbește nimeni de mutarea romilor de pe Craica, un subiect pe care s-a bătut monedă foarte multă vreme dar care nu a devenit realitate niciodată. Și nici nu va dovedi. Nu s-a vorbit nimic de romii de la Cuprom, care trebuie mutați de acolo. În schimb, ni se spune că se vor investi bani pentru a le face viața mai ușoară.

FOTO Primaria Baia Mare/facebook

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo