Baia Mare

BAIA MARE – Exercițiu la un operator economic. Un incendiu uriaș

Publicat cu

pe

În situații de urgență trebuie să știm fiecare ce avem de făcut. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că la un operator economic de pe raza municipiului reședință de județ s-a desfășurat, în această dimineață, un exercițiu de gestionare a unei situații de urgență generate de defecțiuni majore la sistemele de captare a emisiilor de toluen diizocianat.

„Scenariul a presupus producerea unui incendiu cu degajări mari de fum, incendiu ce pune în pericol și alte hale de pe amplasament. La fața locului s-au deplasat pompierii militari cu un echipaj de intervenție și comandă, un echipaj de prim-ajutor calificat (EPA), trei echipaje care deservesc autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, autospeciala CBRN, autospeciala de lucru la înălțime, autospeciala de transport persoane și victime, efective ale Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș, Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, Primăriei Baia Mare (compartiment protecție civilă), Direcției Poliției Locale, Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Maramureș, Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș și alți factori implicați.

Echipele de intervenție au început operațiunile de localizare și lichidare a incendiului, conform scenariului prevăzut (măsuri de siguranță, stabilirea perimetrului de securitate, asigurarea decontaminării, acordarea primului ajutor calificat la nevoie, măsurarea purității aerului etc.). S-a procedat la simularea transmiterii semnalului RO-ALERT pentru avertizarea populației, respectiv la simularea prin semnal/impuls scurt a mijloacelor de avertizare și alarmare (sirene) amplasate în zonă. Exercițiul a avut scopul de punere în aplicare a planului de urgență externă al operatorului SEVESO.

S-a urmărit pe perioada desfășurării exercițiului modul de reacție al echipelor de intervenție, verificarea fluxului informațional, colaborarea interinstituțională, instruirea angajaților din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al operatorului economic, modul de comportament al cetățenilor și al angajaților de la agenții economici amplasați în zona desfășurării exercițiului de gestionare a unei situații de urgență”, precizează CJSU Maramureș.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version