Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

BAIA MARE – Percheziții într-un dosar de proxenetism

Publicat cu

pe

În cadrul activităților de cercetare efectuate în dosarul penal privind tâlhăria calificată asupra unui bărbat, comisă la data de 2 noiembrie într-un apartament din Baia Mare, polițiștii băimăreni de investigații criminale au efectuat trei percheziții domiciliare la locații din municipiu.

Cercetările polițiștilor au început la data de 2 noiembrie când, în jurul orei 23.30, un bărbat a sunat la 112, pentru a sesiza faptul că a fost victima unei tâlhării. În timp ce se afla împreună cu o tânără într-un apartament din municipiu, unde beneficia de serviciile sexuale ale acesteia, peste ei au intrat trei persoane de sex masculin, care l-au agresat și l-au amenințat cu un cuțit și i-au sustras din buzunarul de la pantaloni suma de 850 euro și 11.000 lei.
În data de 4 noiembrie, în urma activităților informativ-operative și de cercetare, efectuate de lucrătorii Biroului de Investigații Criminale, s-a reușit identificarea agresorilor și recuperarea integrală a prejudiciului creat.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate patru tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 32 de ani, care practicau prostituția. Ele își ofereau serviciile prin intermediul unor anunțuri publicate pe un site comercial la secțiunea matrimoniale, dar polițiștii au reușit să probeze faptul că activitatea acestora era mijlocită de trei bărbați din județul Ilfov, care în prezent sunt cercetați în stare de arest preventiv pentru tâlhărie calificată.
În acest context cercetările au fost extinse și sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism. Polițiștii au stabilit faptul că activitatea grupului infracțional s-a derulat în perioada septembrie-noiembrie 2021 și au identificat un al patrulea bărbat implicat, în vârstă de 33 ani.
În probarea activității infracționale un real suport a fost oferit de specialiștii Serviciului Criminalistic Maramureș.
Se efectuează cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăinuire și complicitate la tâlhărie, față de femeia aflată în compania victimei la momentul comiterii infracțiunii de tâlhărie. De asemenea, toate femeile au fost sancționate contravențional pentru oferirea serviciilor sexuale contra unor foloase materiale.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a grupului infracțional nestructurat.
Polițiștii recomandă persoanelor interesate de servicii sexuale contra cost să cunoască prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și să evite astfel de manifestări, întrucât riscă să devină victime ale unor infracțiuni grave.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate