Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

BAIA MARE – Taxă dacă vrei să folosești WC-ul public

Publicat cu

pe

Nici la WC-ul public nu veți mai putea merge gratis. Veți plăti o sumă de bani ca să vezi cum toaleta publică e plină de rahat, hârtie igienică, mizerie și toate celelalte la un loc. Primăria Baia Mare ne promite încă una bună: Toaletele publice amplasate pe raza municipiului vor fi dotate cu sistem de taxare automată pe fiecare toaleta publica în parte, respectiv acceptoare monede şi acceptoare bacnote.

Consiliului Local Baia Mare i se cere aprobarea ”Regulamentului privind instituirea taxei speciale pentru serviciul public de administrare și exploatare a toaletelor publice și a taxei pentru utilizarea toaletelor publice cu curățare automată din Municipiul Baia Mare”.

„Pentru un aspect curat şi civilizat al Municipiului Baia Mare şi în scopul asigurării unui nivel înalt de civilizaţie, confort şi acces la utilităţi publice pentru cetăţeni, pe raza Municipiului Baia Mare sunt amplasate toalete publice cu curăţare automată, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, racordabile la reţelele de apă, canalizare şi electricitate,
distribuite pe raza oraşului Baia Mare, în zonele dens circulate cum ar fi de exemplu pieţele, locurile de joaca, parcurile, intituţie publică, etc.

Propunem ca pentru utilizarea toaletelor publice să se perceapă o taxă specială de utilizare în cuantum de 3 lei/utilizare. În acest sens toaletele publice amplaste pe raza Municipiului Baia Mare vor fi dotate cu sistem de taxare automată pe fiecare toaleta publica în parte, respectiv acceptoare monede şi acceptoare bancnote. Prin instituirea taxei speciale de utilizare a toaletelor publice, considerăm că se vor asigura costurile aferente închirierii/achiziționării, întreţinerii şi funcţionării, materialelor şi serviciilor necesare desfăşurării activităţii toaletelor, și, de asemenea, se va asigura utilizarea lor doar în scopul pentru care au fost amplasate și montate”, se precizează în referatul de aprobare la acest proiect de hotărâre.

„Prin instituirea taxei speciale de utilizare a toaletelor publice cu curățare automată, considerăm că se vor asigura costurile aferente închirierii/achiziționării, întreţinerii şi funcţionării, materialelor şi serviciilor necesare desfăşurării activităţii toaletelor, și, de asemenea, se va asigura utilizarea lor doar în scopul pentru care
au fost amplasate și montate. Conform legii, cuantumul taxei speciale se stabilește anual prin hotarâre a consiliului
local și se încasează numai de la persoanele fizice care beneficiaza de serviciul public local pentru care s-a instituit taxa”, arată Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo