Connect with us

ACTUALITATE

BAIA MARE – Trei centre de vaccinare funcționează în această perioadă

Publicat cu

pe

Trei centre de vaccinare funcționează în acest moment în municipiul Baia Mare: Centrul de vaccinare Rivulus Pueris (strada I. Slavici nr.1, Centrul de vaccinare Caspev (str. Săsarului nr. 3) și Centrul de vaccinare GAL (B-dul Unirii nr.19).

Informații importante despre programul centrelor, contact, serurile disponibile și schema de vaccinare
Centrul de vaccinare Rivulus Pueris (strada I. Slavici nr.1 telefon 0262 424 143, 0733 444 422. Program 8.00 – 20.00 (deschis 12 ore pe zi, de luni până duminică). Fluxuri : Pfizer, Johnson&Johnson.
• Pfizer – posibilitate de vaccinare cu 3 doze. Schema inițială presupune administrarea a două doze efectuate la interval de 21 de zile. Doza a 3-a (booster) poate fi administrată cu serul Pfizer sau cu serul Moderna, după minim 180 zile de la efectuarea schemei inițiale.
• Johnson & Johnson – schema de vaccinare primară prevede o doză unică de vaccin.
Începand cu data de 08.11.2021 se va administra și în cazul acestui ser o doză booster, cu serurile Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson, la minim 180 zile din momentul efectuării primei doze.
La numerele de telefon indicate mai sus se pot obține orice informații suplimentare privind vaccinarea, inclusiv solicitări de vaccinare prin intermediul echipelor mobile pentru persoanele imobilizate la domiciliu si aparținătorii acestora, pentru beneficiarii centrelor medico-sociale și rezidențiale precum și întreprinderile, unitățile de producție cu mulți angajați, al căror program de lucru nu permite deplasarea acestora la centrele de vaccinare.
Centrul de vaccinare Caspev (str. Săsarului nr. 3). Telefon 0733 055 745.
Program 8.00 – 20.00 (deschis 12 ore pe zi, de luni până duminică)
Fluxuri: Pfizer, Johnson&Johnson
• Pfizer – posibilitate de vaccinare cu 3 doze, schema inițială presupune administrarea a două doze efectuate la interval de 21 de zile. Doza a 3-a (booster) poate fi administrată cu serul Pfizer sau cu serul Moderna, după minim 180 zile de la efectuarea schemei inițiale.
• Johnson & Johnson – schema de vaccinare primară prevede o doză unică de vaccin.
Începând cu data de 08.11.2021 se va administra și în cazul acestui ser o doză booster, cu serurile Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson, la minim 180 zile din momentul efectuării primei doze.
Centrul de vaccinare GAL (B-dul Unirii nr.19). Telefon: 0736 104 328. Program:8.00 – 20.00 (deschis 12 ore pe zi, de luni până duminică)
• Moderna – posibilitate de vaccinare cu 3 doze, schema inițială presupune administrarea a două doze la interval de 28 de zile. Doza a 3-a se va administra cu o doză înjumătățită (½ doza) din serul Moderna sau cu serul Pfizer (1 doză) după minim 180 zile de la efectuarea schemei inițiale.
• AstraZeneca – posibilitate de vaccinare cu 3 doze, schema inițiala presupune administrarea a două doze efectuate la un interval de 28 până la 84 zile. Doza a 3-a poate fi administrată cu un vaccin pe bază de ARN mesager (Pfizer sau Moderna) după minim 180 de zile de la efectuarea schemei inițiale.
• Pfizer – posibilitate de vaccinare cu 3 doze, schema inițială presupune administrarea a două doze efectuate la interval de 21 de zile. Doza a 3-a (booster) poate fi administrată cu serul Pfizer sau cu serul Moderna, după minim 180 zile de la efectuarea schemei inițiale.
Toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (booster), conform instrucțiunilor CNCAV se pot prezenta la oricare dintre cele trei centre cu buletinul sau cartea de identitate, cu sau fără programare prealabilă.
În cazul în care o persoană optează pentru programare, prin intermediul Platformei naționale de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 (ROVACCINARE) aceasta va avea prioritate pentru imunizarea cu serul dorit, dacă se prezintă la centru în data și în intervalul orar selectate pentru vaccinare.
La sediul centrelor de vaccinare Rivulus, Caspev și Gal poate fi obținut, în format fizic sau electronic, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, de către orice persoană care a fost vaccinată, a trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a obținut un test negativ in ultimele 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR într-un centru medical autorizat.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate