Baia Mare

Băimărenii cer să se renunțe la schimbarea denumirii unor străzi

Publicat cu

pe

În debutul ședinței de Consiliu Local de ieri, 24 octombrie, în Sala Europa a Primăriei Baia Mare au ajuns mai mulți cetățeni nemulțumiți. Ei au cerut consilierilor locali viitorului Consiliu Local să revină asupra deciziei de schimbare a denumirii unor străzi. Oamenii i-au transmis primarului municipiului faptul că orașul are alte probleme urgente de rezolvat, nu să schimbăm denumirile străzilor.

„Sunt multe persoane în vârstă care au copii plecați în străinătate și ar fi foarte complicat pentru dânșii să schimbe toate documentele acestea. Au nevoie de asistență, sunt persoane care au deficiență de locomoție, sunt cu cadru, etc. Ar trebui să cunoașteți problemele reale ale străzii noastre, care sunt. Avem o asfaltare incorectă, avem o grămadă de gropi și să se facă ceva în acest sens. Și noi suntem cetățeni cu drept de vot. Avem o problemă cu apa pluvială cu apa de pe stradă. În timpul sezonului ploios strada noastră se transformă într-un râu pentru că sistemul nostru pluvial a fost deteriorat în momentul în care s-au făcut lucrări de apă și canal. O altă problemă este cea a stâlpilor electrici, care sunt atât de vechi încât încep să se deterioreze, cablurile sunt deteriorate și apar scântei atunci când suflă vântul. O altă problemă care trebuie ridicată este parcarea și accesul în parc. Strada Construcției este în zona parcului mare, în timpul zilelor de sărbătoare avem o problemă reală în a circula și a ajunge acasă. Trebuie găsită o soluție de fluidizare a traficului”, a declarat Mihai Sabău, reprezentantul locatarilor străzii Construcției.

Ioana Crina Oșan, reprezentantul locatarilor de pe strada 30 Decembrie, a subliniat că respectivul proiect de hotărâre este total nefavorabil oamenilor din zona amintită, iar noile denumiri putea fi date unor stații de transport în comun sau atunci când apar străzi noi. Oamenilor li s-a transmis că problema anulării acelei hotărâri de Consiliu Local va fi dezbătută de viitorul Consiliu Local luna viitoare.

Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Actualitate

Exit mobile version